Min första jul i bilder


Här är jag och pappa i farmors och farfars kök. Snart blir det julmat tillsammans med två av mina kusiner, faster, gammelfarmor, två gammelfarbröder, farmor, farfar och så mamma och pappa förstås! Jag har min fina tomtedräkt på mig som gammelmoster gjort till mig. För 23 år sedan när min mamma var en liten bebis hade hon en likadan på sig tillverkad av samma underbara moster.



Efter att jag vilat en stund och alla andra ätit julbord tittade vi på Kalle Anka. Trots att alla nyss ätit en massa mat hade dom inga problem att fylla på sina magar med godis i mängd. Sen fick vi besök av en underlig figur som jag inte träffat förr. Det var jultomten! Han var snäll och gav mig många paket.



Det är kul att öppna paket. Men ibland behövs lite hjälp från mamma. Efter julklappsutdelningen blev det julfika och då passade jag på att äta lite fruktpuré.



Sen bar det  iväg till nästa julkalas. På bilden ser ni festens två värdinnor. Min moster B till höger och mammas moster A till vänster, alltså min gammelmoster - tomtedräktsmakaren.



Här är jag med mina andra moster, moster E. Vi umgås lite medan vi väntar på att nästa julbord ska dukas fram. Här ska det minsann ätas!



Efter julbordet åt dom andra gröt medans jag tittade på. Sen var det dags för nästa julklappsutdelning. Nu  fick jag ännu mer paket. Det var alldeles fullt under granen, det ni ser på bilden är bara en liten del av dem. Men jag var ganska trött så jag vilade mig mest och lät  mamma och pappa öppna mina paket. Efter julklappsutdelningen åkte en del av oss iväg på midnattsmässa...



...men jag tog lite knattekrubb i morfars knä istället och sen somnade jag. Efter midnattsmässan fikade dom andra lite och framåt halv två gick bilen hem till oss igen. Jag sov som en stock hela natten och vaknade nästa morgon vid nio, redo för fler juläventyr.




Stackars lille V

Idag är lille V krasslig. Han är hes, andas högljutt och hostar. Och varje gång han hostar till blir han ledsen, så vi antar att det hugger till i halsen. Mellan hostningarna är han dock hur pigg som helst, skrattar och är glad. Så det kanske inte är så illa som det låter. Mamma och pappa tycker dock ändå synd om honom.

Krya på dig lille pojk!

God Jul!




Nu vet jag vad det är vuxenmänniskorna pratar om, för nu har jag upplevt min allra första jul. Nu vet jag att julen går ut på att vuxenmänniskorna äter, äter och äter en hel dag. De äter så mycket att man kan se magarna växa på dem och man väntar bara på ett "pang" från någon som spricker. Mellan allt ätande gav de ut ett väldigt roligt julpapper till folk, som man kan leka och ha roligt med. Konstigt nog hade de stoppat in tråkiga grejer i julpappret, men som jag uppfattade det var dessa grejer inget att bry sig om. Det var pappret som var det roliga! Jag hann även med att sova några snuttar under dagen. Jag menar: äta, dela ut papper, äta, dela ut papper... Inte ens jag är så enformig att jag tycker det är kul en hel dag.

Allt som allt får jag nog ändå säga att det var den bästa julaftonen i hela mitt liv. Så från mig och min familj till alla läsare av denna blogg: God Jul och Gott Nytt År!

Världens billigaste julgodis

Fötterna är smaskiga små saker!





Theo - inte bara ett mysigt husdjur...

...han fungerar också som huvudkudde!



Kolla in min nya svan!

För alla er som sett SOS-sällskapsresan allt för många gånger kan jag börja med att berätta att det inte handlar om någon exklusiv båt. Mamma och pappa säger att jag är för liten för att åka båt, men både du och jag fattar nog att dom bara säger så för att dom inte har råd...


Hur som helst, jag har fått en alldeles egen stol! Visst är den fin? Här kan jag sitta och äta, leka och ha det bra!





Tack så mycket snälla mamma och pappa!!




/Lille V



Världens fulaste pepparkakshus?

Huset i sin helhet

Pappa, Mamma och Lille V. Likt va?

Hasse Hittekatt och Theo

Men Bella Bus! Där uppe får du inte vara!


OBS: De små pepparkakorna i trädgården som man inte ser vad de förställer ska tydligen vara råttor, enligt mamma. Varken jag eller lille V ser någon som helst likhet. Dessutom kan man undra vad de gör ute i trädgården. De borde vara inne i sina burar!

/Pappa

Lite om mat...

Nu för tiden äter jag mat varje dag. Riktig mat, inte bara en flaska mjölk då och då. Och hittills har jag smakat saker som är riktigt goda och en del som är lite mindre goda...

Majs: inte så gott...



Morot: MUMS!!


Husvakt åt farmor och farfar

-Vad var det vi skulle göra här nu igen?


-Ja just det, vattna blommorna var det ju!




RSS 2.0