"Det var så roligt jag måste skratta..."

...tänkte Lille V och så gjorde han det!

V har charmat oss totalt de senaste veckorna genom sina underbart bländande leenden som han plockar fram lite nu och då. Men igår så skrattade han på riktigt! Ett riktigt hahahihihoho-skratt. Lille V låg i mammas knä och fnissade som en liten tok och ju mer mamma skrattade desto mer skrattade Lille V. Mamma skrattade så att hon fick tårar i ögonen och pappa skrattade rätt bra han med...

Förkyld

Hemma har förkylningen slått till. Mamma har huvudvärk och ont i halsen och Lille V är hes och gnällig. Pappa mår bra än så länge och tur är väl det! Men Lille V och mamma försöker ändå hålla modet uppe. Särskilt Lille V som fyrar av bländande leenden var och varannan minut nu för tiden. Han är ett riktigt litet charmtroll.

Här kommer lite bilder från plåtningen i babysittern häromdagen:



- Nej mamma! Jag var ju inte beredd, ta om igen!



- Vadå?  Ska jag le också? Okej då!



- Duger det här?!

Sötare än få!

Det är ja de!!





Efterkontroll

Efter att ha dragit ut på det oundvikliga sedan vi flyttade tog jag mod till mig i förra veckan och ringde till mvc och bokade tid för en efterkontroll. Det är inte utan ångest jag har gått och tänkt på det i snart en vecka. Men idag blev besöket äntligen avklarat och det känns riktigt skönt att ha det gjort. Nu dröjer det länge innan man måste upp i gynstolen igen, puh...

Innan jag blev gravid så hade jag endast varit på en enda undersökning. Under graviditeten blev det hela tre stycken, sen kom ju förlossningen som var en enda lång gynundersökning (en ganska smärtsam en också...) och nu efterkontroll.

Men nu är det över!!! (för den här gången)



Tur att man fick en liten sån här som plåster på såren....

V nästan 1 dygn

Utmanad...

...av anija!

5 saker i min frys
- Pommes
- Köttbullar
- Grönsaker
- Björnbär
- Bröd


5 saker i min garderob
- Kläder som V inte vuxit i än.
- Galgar
- Kläder
- Underkläder jag inte använder nu när jag ammar.
- Resväska

5 saker i mitt badrumsskåp
- Deodorant
- Parfym
- Nagellack
- Rakhyvel
- Hudkräm

5 personer jag utmanar vidare
...kommer inte på några...

...nå?

Jag är förbi, om än med små marginaler. Idag vägde jag 5510 gram och var 59,5 cm lång!!

Shoppingtur!

Denna underbara söndag tog mamma, pappa och lille V bilen in till stora staden...

Först shoppade vi lite på åhlens. Jag hittade en presentkort hemma och gissa om jag blev lycklig när jag senare i affären fick reda på att det var laddat med närmare femhundra kronor. Så det blev lite nya kläder till både mamma och lille V. V fick ett par svarta byxor som ska passa till färjestad-bodyn hemma, är det tänkt. Sen fick jag med mig två klänningar hem som jag hittade på rean. Perfekt, eftersom det är släktkalas på onsdag och då vill man ju vara lite fin. Sen shoppade vi presenter till Lille E och hans pappa, för det är dom som ska firas på onsdag. Men det blev även lite mer kläder till V, trots att han har så mycket hemma. Ett set med t-shirt och byxa som var på rean och så en litenblå fleecetröja att ha nu när det börjar bli lite kyligare ute.

Sen var det äntligen dags för mig att välja en födelsedagspresent från pappa och V, något jag sett fram emot jättelänge. Jag valde en fin Hoya australis från plantagen samt en annan grön växt och fyra krukor som reades ut från samma affär.

Dagen avslutades med en veckohandling på Ica Maxi. Lille V satt och sov i bärselen större delen utav dagen och vaknade till först på vägen hem. Min duktiga lilla kille!!

Imorgon bär det av till bvc igen. Hur stor är grabben nu? Närmar han sig 5500 gram eller är han rent av redan förbi? Aaah, spännande....

Jag och min kanin...


Två månader!!

Idag blir vår lille älskling två månader! Stora killen!!

Vi har dock inte firat allt för hårt idag utan tagit det lugnt och njutit utav alla tv-kanaler som pappa har beställt hem.

Söta bilder

Det är få som gör sig så oerhört bra på bild som lille V. Han är en riktig liten fotomodell! Här är några sköna exempel.








Vi gratulerar...

...eller vi gratulerade mig igår. Det är alltid lika kul med släktkalas, särskilt när det är man själv som firas och får presenter. Vi firade hemma hos V:s mormor och morfar eftersom jag och min mamma fyller år på samma dag, smidigt nog. Jag fick en massa bra presenter, mest presentkort och pengar visserligen. Men det var det jag hade önskat mig för det kostar ju att flytta till stort hus. Gardiner och gardinstänger, blommor i fönstren, lampor och en massa annat behövs för att det ska se hemtrevligt ut. Så snart blir det storshopping på Hem & Hobby och IKEA för att dekorera hemmet.

V har ofta varit lite kvällsgnällig den senaste tiden och ibland ganska skrikig om dagarna med. Kanske har han lite ont i magen lite då och då. Det är svårt att veta eftersom han inte kan tala om hur det känns. Vi har iaf börjat ge honom utav Sempers magdroppar som våran bvc-sköterska tipsat om. Om de har hjälpt honom än är svårt att avgöra, men vi får väl se hur det hela utvecklas. Som tur är sover lille V bra om nätterna. Då är han inte alls skrikig förutom då han vaknar och är hungrig. Men så fort han fått mat så somnar han om igen, min lille prins.

Läkarbesök på bvc

Idag på eftermiddagen åkte jag och lille V in till bvc för att träffa farbror doktorn. Allt gick bra och lille V fick ett OK utav doktorn som tittade, lyssnade samt klämde och kände lite på honom. Vi tog också en vikt och längd på honom. Nu väger lillplutten 5210 gram och är 58 cm lång, det ni!

Ikväll åker pappa på kurs igen så mamma och lille V får klara sig själva några dagar. Men det det går nog bra, vi har ju klarat oss förr!

Vad ska mamma göra...

Jag tycker att det är svårt att få något vettigt gjort även fast man går hemma hela dagarna. Att göra hushållsarbete med en bebis på ena armen är inte alltid så lätt. De senaste dagarna har jag mest tittat på hemladdade tv-serier (inte så vettigt, ja vet...) Och sen medan V sover så lagar jag mat, diskar lite och tvättar. Men jag hinner aldrig långt för snart vaknar han igen. V vill nämligen helst inte sova i spjälsängen eller någon annanstans heller för den delen. Helst vill han sova i knät, den lille sötnöten!

Idag har jag satt honom i bärselen för att se om det blir mer gjort. Hittills har jag ätit frukost och plockat in i diskmaskinen och diskat nappflaskor. Sen fastnade jag vid datorn... Så nu sitter jag och kollar lite andra bloggar, kollar forum och läser nyheter samtidigt som V hänger på magen och sover i bärselen.

Var nyss inne på anijas blogg och blev lite sugen på att göra ett test jag med. Så här kommer ett:

 
1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?

...till den nivå där det låg före graviditeten. (om blodtryck ur Stora boken om barn)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Ingenting


3. Vad var det senaste du såg på tv?

Väckelsemöte av Jonas Gardell

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

 ca 11 (den var 10.43)


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

råttorna och bilar på vägen utanför


6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Igår kväll. Gick och hämtade posten för det hade jag glömt och passade på att plocka lite äpplen från trädgården.


7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

anijas blogg och V


8. Vad har du på dig?

gråa joggingbyxor och en röd top


9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?

nope


10. När skrattade du senast?

igår kväll när jag tittade på jonas gardell


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

sönderrivna tapeter och en tavla


12. Har du sett något konstigt på sistone?

nja, när jag tagit på mig en tröja i morse såg jag att det satt en stor tvestjärt på den. Tur att den hamnade på  utsidan av tröjan, huh!


13. Vad tycker du om den här utmaningen?

jag har varit med om större utmaningar...

14. Vilken var den senaste film du såg?

eh, High school musical (lite i töntigaste laget även för mig)


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

en stor tomt där jag skulle bygga ett stort hus till min lilla familj.


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

jag kommer inte på något bra...


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

att alla dumma människor flyttade till en annan planet så bara vi som är snälla mot varandra bodde kvar


18. Tycker du om att dansa?

nja, inte direkt

19. George Bush?

honom har jag väl inte så mycket till övers för


20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

dom som känner mig vet vad lille V heter. Andra namn vi funderat på håller vi hemliga, för dom kanske också kommer till användning...

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

ush, nej aldrig. jag skulle få sån hemlängtan. en veckas semester om året eller nåt räcker gott för mig
          
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Du gjorde ditt bästa, och bättre kan man inte göra!

 

Nej, nu ska jag och V fortsätta att glo på tv-serier....


RSS 2.0